Valokuituhanke vireille

Kyläyhdistyksen keväisen valokuitukyselyn tuloksen perusteella ElmoNet Oy on käynnistänyt hankkeen valokuituliittymien rakentamiseksi Hallissa ja Pihlaistossa sekä Hallista Länkipohjan suuntaan oleville talouksille, taloyhtiöille ja yrityksille.

Hankkeen lopullinen toteutuminen riippuu ensinnäkin siitä, että löytyykö alueelta riittävästi valokuituliittymien tilaajia. Elmonet on arvioinut, että noin 80 tilaajaa olisi riittävä määrä hankkeen aloittamiseksi. Tämän lisäksi hanke tarvitsee toteutuakseen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) myöntämää tukea. Jos nämä edellytykset eivät täyty, valokuituliittymät jäävät rakentamatta. Jos liittyjiä on tarpeeksi ja ELY-keskus myöntää tuen, valokuituliittymien rakentaminen alkaisi ensi vuonna.

Elmonetin valokuituliittymän hinta on omakotikiinteistölle 2000 euroa, joka maksetaan vasta sitten, kun liittymä toimii. Myös osamaksu on mahdollinen. Liittymän palvelusopimukset tietoliikennenopeudesta maksavat 29,90 - 44,90 euroa/kuukausi nopeudesta riippuen. Liittymän tilaaja sitoutuu käyttämään Elmonetin palveluita kaksi vuotta. 

Taloyhtiöiden kannattaa neuvotella Elmonetin kanssa sopivin toteutustapa valokuituliittymälle kiinteistökohtaisesti. Taloyhtiöiden liittymähinnoittelu on erilainen kuin omakotikiinteistöjen.   

Elmonetin hankkeella on kiireinen aikataulu ELY-keskuksen tukirahoituksen takia. Liittymäsopimukset on tehtävä 8.6.2021 mennessä, koska tukirahoitushaku päättyy 14.6.2021.

Lisä- ja hintatiedot sekä liittymäsopimuksen löydät Elmonetin Hallin valokuituhankesivuilta: https://elmonet.fi/valokuitu/jamsa/halli/

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer