Kuntoportaat urskille?

Viimeisten vuosien aikana on Suomeen melkeinpä villityksen tavoin tullut ilmiö nimeltä kuntoportaat, joita jotkut sanovat juoksuportaiksi. Internetistä löytyy toteutuksia parin-kolmen tuhannen euron lyhyestä karvalakkimallista satojen tuhansien eurojen ja satojen askelmien portaikkoihin. Portaiden tavoite on tarjota paikka kuntoliikunnalle tai tehotreenille ulkoilmassa. Kuntoportaiden yhteydessä voi lisäksi tehdä monenlaisia loikkia ja venyttelyjä tai yhdistää portaan reittinä muuhun liikuntaan.

Hallin urheilukentän maasto on ihanteellinen keskipitkien portaiden rakentamiseen. Kaupunki suunnitteli jo aiemmin alustavasti kuntoportaita urheilukentän länsirinteeseen, Keskustien puolelle. Hallin seutu –yhdistyksen hallituksessa asia otettiin vielä harkintaan, jotta saataisiin paremmin tavoitettavat ja monikäyttöisemmät portaat. Ajatus on rakentaa kuntoportaat Hallinpenkintieltä ylös harjulle. Vielä kun harjulle saataisiin, ellei näkötornia, niin mahdollisesti korotettu näköalatasanne, alkaa paikka toimia monipuolisena ulkoilukohteena. Maisemien avaamista 30 vuoden takaiseen malliin on suunnitteilla yhdessä kaupungin kanssa.

Länsirinnettä ei unohdeta, vaan sinne olisi myös hyvä saada askelten tuet jyrkkään rinteeseen, jota frisbeegolfin pelaajat ahkerasti käyttävät ja liukastumisia on sattunut. Kärjen kanssa on selvityksissa urheilukentän juoksuradan reunuspuiden uusiminen erityisesti ruohottumisen välttämiseksi. Myös kuntoilulaitteita tuumitaan vuosikymmeniä sitten rapistuneiden tilalle yhdessä paikallisen urheiluseuran kanssa. Yhteistyötä halutaan kaikkien muidenkin urheilukentän alueen käyttäjien, niin yhdistysten kuin yksityistenkin kanssa. Toteutukseen tarvitaan myös talkooväkeä.

Projekti tulee vaatii luonnollisesti rahoitusta, jota anottaneen tällaisten projektien rahoittamiseen osallistuvilta julkisilta tahoilta. Sponsorit olisivat tervetulleita. Ehkä eri toimijat voisivat ostaa nimikkoportaan itselleen.

Asiasta voi laittaa kommentteja ja näkemyksia Hallin seutu –yhdistyksen hallitukselle osoitteeseen posti@hallinseutu.net

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer